4 Mayıs 2020 Pazartesi

Anlaşmalı Boşanma Avukatı


Anlaşmalı Boşanma Avukatı

Boşanma davaları, net olarak anlaşmalı ve çekişmeli olacak şekilde ikiye ayrılmaktadır.  Anlaşmalı boşanmalar da iki kişi boşanma konusunda karşılıklı anlaştığı için çok daha kısa sürede ve sorun yaşanmadan gerçekleştirilir.  Anlaşmalı boşanma için evlilik suresi 2 yılı doldurmuş ise boşanmak istemeleri durumunda mahkemeye birlikte başvurmaları gerekir.  
Birinin başvurması durumunda diğer eş boşanma davası başvurusu konusunda ses çıkarmıyor ve açılan davayı kabul ediyorsa bu durumda bu evliliğin sürdürülebilmesi şartlarının tamamen ortadan kalktığı anlaşılmaktadır. Dolayısıyla hâkim bu konuda iki tarafı da dinleyerek çok kısa sürede boşanma işlemini gerçekleştirir.

Anlaşmalı Boşanmalarda Avukat Gereklimi?


Anlaşmalı boşanmalarda bazı koşullar bulunmaktadır.  Bunlardan bir tanesi en az 1 yıl evli olma şartıdır.  Bir yılını nedenle doldurmayan evliliklerde karşılıklı boşanmaya karar verilmiş olsa bile böyle bir boşanmanın gerçekleşmesi mümkün değildir. Anlaşmalı boşanmalarda süreç çok daha kısa sürede işlediği için bazı durumlarda avukata ihtiyaç bulunmaz.  
Ancak boşanmaya karar veren çiftlerin bir araya gelmek,  birbirlerini görmek istememeleri sebebiyle bu işi yasal en kısa sürede bitirmek için anlaşmalı boşanma avukatına bunun için eşlerden birinin başvurması yeterlidir. Diğerinin zaten kabul etmesi durumunda tek bir avukat davayı gerçekleştirebilir.  

Anlaşmalı boşanmalarda boşanma sonucunun bir takım mali sonuçları bulunur.  Ancak bunları anlaşmalı boşanmalarda her iki kişi de kabul etmiş ve anlaştıklarını beyan etmeleri gerekir.  Aralarında yapılan anlaşmalı boşanma protokolü hazırlandıktan sonra hâkim huzurunda bu yazılı protokol sözlü olarak beyan edilir. bunun için anlaşmalı boşanma avukatına verdiğiniz vekâletname ile avukat sizin adınıza mahkemede söz sahibidir ve sizin adınıza boşanma işlemini kısa sürede gerçekleştirir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder