25 Mayıs 2020 Pazartesi

Boşanma Avukatına Vekâlet Nasıl Verilir

Boşanma Avukatına Vekâlet Nasıl Verilir


İnsanların belli durumlarda ve genellikle resmi konularda kendi adına karar vermesi işlem yapması ve hareket etmesi için ona yazılı ve resimli olarak yetkilendirme belgesi verilir. Buna vekâletname denir.  Bu noter kurumları tarafından çıkartılan yazılı ve resmi bir belgedir. Vekâletname iki çeşit olabilir.  Genel vekâletname veya sınırlı vekâletnamedir.  Aynı zamanda vekâletname iki taraf arasında yapılan bir sözleşmedir.  Vekâlet verebilmek için bazı kriterler vardır.  Bunların 1 tanesi 18 yaşını doldurmuş olmak ve akli melekelerinin yerinde olmasıdır.  bu ikisine sahip olan her yaştan kişi başka bir kişiye vekalet verebilir.

Boşanma  Avukatına Verilen Vekâletname


Boşanma davalarında boşanma davasını yürütecek olan avukatın sizin adınıza işlem yapabilmesi ve sizin haklarınızı savunabilmesi için avukata boşanma vekâletnamesi verilir. Vekâletnameler noter aracılığı ile verilir.  Ancak yurt dışında yaşayan vatandaşlar vekâletname işlemlerini konsolosluklar aracılığı ile gerçekleştirilir.  Bazı durumlarda ise özel vekâletname denilen bir vekâletname vardır. Boşanma davalarında verilen vekâletname  böyledir.  

Vekâletname Nasıl Verilir?

Vekâletname verilebilecek kurum noterdir.  Noterler vekâlet verecek olan kişinin kişisel bilgilerini kimliklerini alarak hangi konuda vekâletname vereceğini sorar.  Vekâletname genel bir vekâletname ise onun tek bir formatı vardır ve ona göre verilir.  Ancak sınırlı vekâletname verilmesi durumunda vekâletnameye nelerin işleneceği nelerle sınırlı tutulacağı vekâletnameyi veren kişiye sorularak istediği maddeler ve vekâlet edilmesini istediği konular eklenir. Fotoğraf eklenerek ıslak imza ile tamamlanır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder