17 Mayıs 2020 Pazar

Boşanma Avukatı Nasıl Seçilir


Boşanma Avukatı Nasıl Seçilir

Boşanma süreci oldukça zor bir süreçtir.  Anlaşmalı boşanmalarda avukat ihtiyacı olmasa da ancak çekişmeli boşanmalarda iyi bir boşanma avukatı bulma zorunluluğu doğar.
Özellikle ortak malların miktarı bugün fazla olduğu durumlarda veya eşlerden biri genellikle kadınlar şiddete ve aşağılanmaya maruz kalmışsa yani kısaca çekişmeli boşanma davalarında iyi bir boşanma avukatı gereklidir.  Özellikle çekişmeli boşanma davalarında karşılıklı çiftler bu süreçte oldukça yıpranmışlardır.  Çocukların olması durumunda ise ayrıca vesayet durumu maddi malların ve paranın paylaşımı gibi kişilerin Kendi başlarına halledemeyecekleri,  mutlaka bir hukuki danışman ve avukata ihtiyaç duyacakları kesindir.

İyi Bir Boşanma Avukatı Nasıl Seçilir


Boşanma sürecinde avukatın size hangi haklara sahip olduğunuz konusunda bilgi vermesi,  bu sürecin nasıl işleyeceği nasıl gelişeceği,  karşılaşılabilecek olumsuzluklar gibi birçok konuda bilgilendirir.  dolayısıyla boşanma avukatı seçimi boşanma sürecinde en önemli konulardan biridir. Avukatlar bazı davalar konularda oldukça başarılıdır. Bu nedenle avukat seçiminde genellikle günümüzde referans alınarak avukat tercihi yapılmaktadır.  Daha önceki boşanma davalarında avukatın başarısı boşanma avukatı seçiminde önemlidir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder